Ana içeriğe atla

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Ortak  Dersler Bölüm Başkanlığı , üniversitedeki ortak ve seçmeli derslerin koordinasyonunu üstlenmektedir. Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Dünya Tarihi, Seçmeli Akademik Türkçe ve zorunlu/seçmeli ikinci yabancı dil derslerinin eğitim-öğretim programlarının düzenlenmesi ve öğretim elemanlarının görevlendirilmesi koordinatörlüğün temel sorumluluklarıdır.

Üniversitemizdeki Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Dünya Tarihi dersleri öğrencilerin araştırma, analiz ve eleştiri yeteneklerini geliştirmeleri doğrultusunda öğrenci merkezli olarak yapılandırılmaktadır. Bu hedefler doğrultusunda, koordinatörlük, dil, tarih ve edebiyat derslerini yenilikçi bakış ve yöntemlerle öğretmeyi ve öğrencilere eleştirel düşünme, fikirlerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde ifade etme yeteneklerini kazandırmayı amaçlamaktadır. Dil derslerinde de modern teknoloji ve yöntemleri kullanarak hedef dilde öğrencilerin okuma, yazma, dinleme ve konuşma yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca dil öğretimi yoluyla öğrencilerin sosyal ve kültürel farkındalıklarını artırmayı amaçlamaktayız.

Öğrencilerimiz Almanca, Arapça, Çince, Farsça, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca ve Rusça dillerinde açılan derslerde Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı uyarınca hazırlanan müfredatlar ile dil becerilerini geliştirme imkanına sahiptir. İkinci yabancı dil derslerinde ,  öğrencilerimize lisans programlarında sekiz yarıyıla kadar yayılabilen dil eğitimi sunulmaktadır. İkinci yabancı dil derslerindeki 101,102 kodlu derslerin içeriği Avrupa Dil Portfolyosu A1 dil düzeyini, 201,202 kodlu derslerin içeriği Avrupa Dil Portfolyosu A2 dil düzeyini; 301, 302, 401, 402 kodlu derslerin içeriği Avrupa Dil Portfolyosu B1 dil düzeyini kapsar. Ayrıca, içinde farklı dillerden kaynakların bulunduğu zengin bir dil kütüphanemiz öğrencilerimizin hizmetindedir.